From multiple genes in a single open reading frame to Gene Silencing

Amerika Birleşik Devletleri, Nebraska Üniversitesi-Lincoln Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Amit Mitra Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünü 29 Mayıs 2015 tarihinde ziyaret ederek ‘Bitkilerde Hastalıklara Karşı Dayanıklılığın Geliştirilmesinde Kullanılan Yeni Biyoteknolojik Yöntemler' konusunda bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşmış ve bu kapsamda Ziraat Fakültesi'nde bir seminer vermiştir.

Prof. Dr. Amit Mitra, transgenik bitkilerde hastalıklara karşı geliştirilen geniş spektrumlu dayanıklılık hakkında genel bilgiler yanında gen sessizleştirmesinde kullanılan yeni yaklaşımlar konularında bilgi aktarımında bulunmuştur (Broad Spectrum Disease Resistance in transgenic plants and then discuss the novel gene-silencing approach). Dr. Mitra spesifik olarak tek bir açık okuma bölgesinde (Open Reading Frame-ORF) yer alan çoklu genlerden gen sessizleştirilmesine (From multiple genes in a single open reading frame to Gene Silencing) geçişin nasıl olduğu konularında dünyadaki son gelişmeler konularında bilgiler vermiştir. Dr. Mitra ile bölümümüz ve kendi üniversitesi arasında araştırma ve öğrenci değişimi ile ikili işbirliklerinin oluşturulması konularında bilgi alış verişinde bulunulmuştur.