ÇANAKKALE'DE DOMATESTE GÜBRELEME DEMONSTRASYONU

"Domateste Gübreleme Demonstrasyonu" Tarla günü yapıldı.

Çanakkale, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından; Merkez İlçeye bağlı Kumkale köyünde, domates tarımında bitkinin ihtiyacı olan bitki besin maddelerinin, uygun zaman ve formda bitkiye verilmesini, çiftçilere öğretmek amacıyla; "Domateste Gübreleme Demonstrasyonu" Tarla günü etkinliğine Tarımsal Biyoteknoloji bölümü 4. Sınıf Mesleki Uygulama dersi ve 3. Sınıf Tarımda Kalite ve Standardizasyon dersi  öğrencilerimiz katıldı.

Kumkale Ovasında "Domates Güvesine Karşı Entegre Mücadele Kapsamında Biyoteknik Mücadele Uygulama Projesi" sorumlusu Dr. Berrin ALACA katılımcılara yaptığı sunumunda; Domates Güvesine karşı çiftçilerin toplu olarak mücadele etmelerinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Tarla gününde; demonstrasyon alanında incelemelerde bulunan katılımcılara, Ziraat Mühendisi Gülistan TAŞDEMİR tarafından demonstrasyon hakkında bilgiler verildi. Taşdemir; İyi bir gübreleme, İyi bir toprak, bol verim, bol kazanç olduğu belirtildi. Üreticilerin sorularını yanıtladı.

Tarla günü yapılan ikramların ardından sona erdi.